Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. април 2023.

НАСТАВАК САРАДЊЕ САВСКОГ ВЕНЦА И ЦЕНТРАЛНОГ ОКРУГА ГРАДА МОСКВА: ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ДВЕ ОПШТИНЕ

НАСТАВАК САРАДЊЕ САВСКОГ ВЕНЦА И ЦЕНТРАЛНОГ ОКРУГА ГРАДА МОСКВА: ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ДВЕ ОПШТИНЕ

Председник општине Савски венац Милош Видовић састао се данас у свом кабинету са саветницом за међународне односе Централног административног округа града Москва Миланом Богартс, где су разговарали о даљем развоју и проширењу сарадње у оквиру Протокола о сарадњи, који су две општине потписале 2017. године.

 

Састанку су присуствовали заменик председника општине Урош Трипковић и чланица Већа ГО Савски венац задужена за Канцеларију за младе Ана Маринковић.

Председник Видовић изразио је задовољство што се сарадња са пријатељима из Москве наставља и што се негују традиционално добри односи два народа.

-Посета представника Централног округа Москве нас и овај пут радује и указује на  поштовање и уважавање које гајимо обострано. На састанку смо разменили искуства и истакли спремност и обострано интересовање на проширењу сарадње у различитим областима, као што су спорт, туризам и култура. Желимо да наставимо у правцу реализације заједничких пројеката на задовољство наших грађана и општина, као и градова Београда и Москве - поручио је председник Видовић.

 

Саветница за међународне односе Централног округа Москве Милана Богартс пренела је поздраве председника Округа Владимира Говердовског и упутила позив да делегација општине Савски венац на челу са председником Милошем Видовићем посети Москву.

-Руководство Централног округа Москве високо цени партнерство са општином Савски венац и ваш град и државу сматрамо једним од главних, приоритетних и поузданих међународних партнера- истакла је Богартс додајући да се нада успешној сарадњи у убудуће и захвалила на топлој добродошлици и пријему.

 

Представници су након састанка разменили поклоне и договорили да следећи сусрет буде у Москви.

Top