Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

05. октобар 2017.

НЕЗАБОРАВНИ УТИСЦИ СА ТАРЕ

НЕЗАБОРАВНИ УТИСЦИ СА ТАРЕ

Ове недеље још сто пензионера са Савског венца отпутовало је на бесплатни дводневни излет на Тару, у организацији Општине, а испратила их је председница Општине Ирена Вујовић.   

На путу до Таре, прве недеље посетили су манастир Пустиња у околини Ваљева, а сто пензионера који су се синоћ вратили са овог узбудљивог излета, ималo je прилику да посети манастир Рача. По доласку на Тару, иако их је дочекало хладно време, наши најстарији суграђани су одмах кренули у обилазак и истраживање једне од најлепших планина Србије, уживајући у чистом планинском ваздуху. У вечерњим сатима, организована је вечера уз музику, са које су многи понели незаборавне утиске.

Други дан путовања био је резервисан за посету Мећавнику, где су наши пензионери имали прилику да уживају у предивном погледу, етно-селу Дрвенград, као и обиласку Шарганске осмице. Са пута су се вратили препуни утисака и анегдота, које ће се још дуго препричавати, уз захвалност Општини што им је омогућила једно овакво путовање и дружење.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић најавила је да Општина има у плану организовање дводневних излета и у наредном периоду. Она је истакла да су бесплатни излети део редовних активности Општине и организују се током читаве године са циљем да се слободно време најстаријих суграђана испуни занимљивим и квалитетним садржајима.

До сада је двеста пензионера путовало на дводневни излет на Тару, а до краја октобра још триста њих ће имати прилику да оде на ово путовање.

Заинтересовани пензионери за бесплатне дводневне излете могу се пријавити на број телефона 2061-800, путем кога ће добити све потребне информације, или на мејл адресу: besplatno@savskivenac.rs.