Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

31. октобар 2018.

Ноћна трка „Belgrade Night Mile” први пут у Београду- За најбржу миљу кроз град!

Ноћна трка „Belgrade Night Mile” први пут у Београду- За најбржу миљу кроз град!

Ноћна трка под називом „Belgrade Night Mile “ биће одржана у Београду у петак, 2. новембра, са почетком од 22h на Савском тргу, преко улица Милована Миловановића и Гаврила Принципа. Такмичење се одржава први пут у нашем граду, на територији општине Савски венац, која је и организатор такмичења заједно са тимом аdidas Runners Belgrade.

Рута од укупно једне миље, односно 1.6 километара и због потпуно урбаног амбијента представља једну од најзанимљивијих трка у региону.  Трчаће се штафета у тимовима од по троје тркача, у две различите категорије, мушкој и женској. Сваки члан тима треба да истрчи миљу, док коначан скор екипе представља укупно време потребно да сви чланови истрче задату дужину. Учешће је бесплатно за све, а с обзиром на то да су места ограничена обавезна је регистрација за трку и то путем сајта. За најуспешније обезбеђене су вредне награде, као што су патике за трчање.

Марко Томић, капитен аdidas Runners Belgrade тима рекао је да је  ноћна миља заиста другачија трка.

-Некоме ће бити најбржа, некоме не, али ће свима сигурно бити најзанимљивија. Зато позивам све љубитеље трчања да нам се придруже, да заједно истрчимо ноћну миљу, да се тркамо, али пре свега добро забавимо. Интересовање је заиста велико, а како је број места ограничен, потребно је да се свако ко жели да учествује што пре пријави – истакао је Томић.

Члан већа општине Савски венац задужен за спорт Урош Трипковић нагласио је да је  ноћна трка  природан наставак  кампање „Пронађи снагу и покрени се“, у којој Општина има циљ да  промовише спорт и здраве животне навике.

- Ово је само један од начина којим желимо да укажемо на важност бављење рекреативним спортом. Сигурни смо да ће се велики број суграђана придружити трци и да ће ово постати један од значајних спортских догађаја на нашој општини – поручио је Трипковић.

Промотерка и једна од учесница трке је и Биљана Цвијановић, победница овогодишњег Београдског полумаратона.

- Већина људи која се до сада пријавила трчи само из хобија, и то даје драж трци јер ће шансе бити изједначене, а самим тим и цео догађај ће бити занимљив и узбудљив. Радујем се што ћу да трчим у овом делу Београда, поред Економског факултета јер сам и сама економиста, и прија ми такав градски амбијент – рекла је Цвијановић.

Током одржавања трке у периоду од 21:00-01:00h, за саобраћај ће бити затворене  улице:  Милована Миловановића, Гаврила Принципа (до почетка  Југ Богданове), Михајла Богићевића, Личка, Коче Поповића и Краљевића Марка.