Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

12. јул 2019.

Нова донација “Паркинг сервиса“ београдским породилиштима

Нова донација “Паркинг сервиса“ београдским породилиштима

Јавно-комунално предузеће „Паркинг сервис“ завршило је други циклус акције „Беби паркинг место“ потписивањем уговора и уручењем медицинске опреме београдским породилиштима. Ове године ГАК „Народни фронт“ добила је пет кардиотокографа (ЦТГ), Клиника за гинекологију и акушерство КЦС инструменте за хистероскопске интервенције, а Болница за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“ добила је девет контејнера за стерилизацију хируршких инструмената и текстила.

 

Свечаности у Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије присуствовали су председница општине Савски венац Ирена Вујовић, директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић и помоћник директора КЦС проф. др Јовица Миловановић.

 

Ирена Вујовић се захвалила директору „Паркинг сервиса“ на донацији овог предузећа.

 

-Драго ми је што градска јавна предузећа кроз различите акције показују друштвену одговорност, а предузеће које предњачи у томе је „Паркинг сервис“ – навела је Вујовићева.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић изјавио је да је данашња донација мала ствар коју ради у односу на оно колико је гинеколошким клиникама заиста потребно.

 

- Ово је наша омиљена акција, уз наравно и акцију „Ђачко паркинг место“. Следеће недеље обележавамо „беби“ паркинг места и код КБЦ „Земун“, тако да ће од следеће године и ово породилиште добијати донацију од „Паркинг сервиса“.У наредним месецима Град Београд ће поставити потапајуће стубиће испред ГАК „Народни фронт“ и породилишта у Вишеградској, како би омогућио да се возила хитне помоћи, са мајкама и бебама, што пре паркирају и стигну до помоћи која им је преко потребна. Такође, поставићемо потапајуће стубиће и на паркинг местима резервисаним за родитеље, који долазе по своје бебе, а паркирање ће бити бесплатно за њих. Још једном апелујем на возаче да паркирају возила баш на овим посебно обележеним паркинг местима – „беби“ и „ђачким“, јер приход од паркирања иде породилиштима, односно основним школама, које су у њиховој близини – нагласио је Чупковић.

 

Новчана средства за куповину медицинске опреме се прикупљају на годишњем нивоу од прихода сакупљеног од плаћања паркирања са посебно обележених паркинг места испред породилишта. У близини сваког породилишта обележено је по 6 „беби“ паркинг места.

Top