Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

12. октобар 2018.

Нова опрема за фискултурне сале у ОШ „Петар Петровић Његош“ и „Стефан Дечански“

Нова опрема за фискултурне сале у ОШ „Петар Петровић Његош“ и „Стефан Дечански“

Председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић обишао је данас са помоћником министра омладине и спорта Дарком Удовичићем основне школе на Савском венцу, „Петар Петровић Његош“ и „Стефан Дечански“.

У циљу промоције рекреативног бављења спортом и здравих стилова живота том приликом уручена је донација комплета  опреме  за ове две школе која се састоји од комплета голова са мрежама, кошева и кошаркашких табли, мрежа за одбојку и 40 лопти за четири спорта, а које је донирао Савез за школски спорт Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта.

Председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић захвалио је министарству што је имало слуха за потребе ових школа и истакао  да је један од приоритета Општине да  се деци обезбеде што бољи и квалитетнији услове за рад и боравак у образовним установама.

-Знајући да су спорт и рекреација важни за правилан развој детета, трудимо се да обезбедимо што боље услове за развој школског спорта, а захваљујући овој донацији пружиће се услови за квалитетније одржавање часова физичке културе. Како бисмо децу подстакли на спорт и физичку активност ми као Општина организујемо и различите бесплатне програме. У протекле две године комплетно смо реновирали фискултурне сале у три школе, а уочи почетка ове школске године наше основце су дочекале свеже уређене просторије у свим основним школама на територији општине. Током претходне две године потпуно су реновирани тоалети у свих шест основних школа, као и у два вртића- поручио је Берић додајући да ће и у наредном периоду наставити да у складу са надлежностима општине излазе у сусрет потребама школа.

Према речима помоћника министра омладине и спорта Дарка Удовичића Министарство наставља своју акцију поделе опреме и реквизита основним и средњим школама у Србији.

- Драго да смо данас на Савском венцу и надамо се да ћемо ову сарадњу наставити и у будућности. До сада је овакав комплет опреме добило 94 школе, а имамо у плану да у наредном периоду доделимо опрему и реквизите у 84 спортске хале и школе на територији Србије- рекао је Удовичић.

Обиласку је присуствовао и члан општинског Већа задужен за спорт Урош Трипковић.