Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. фебруар 2018.

Нова опрема за фискултурну салу ОШ "Војвода Мишић" и бицикли за 30 ђака

Нова опрема за фискултурну салу ОШ

Председница Општине Савски венац Ирена Вујовић и министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовали су данас јавном часу физичког у ОШ „Војвода Мишић“. Том приликом школи је донирана опрема за фискултурну салу  - нови голови са мрежама, кошаркашке табле са обручима, мрежа за одбојку, 40 лопти за четири спорта које је донирао Савез за школски спорт Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта, а 30 најбољих ученика ове школе добили су на поклон бицикле које је обезбедио Бициклистички савез Србије.

Ирена Вујовић је истакла да Општина Савски венац кроз пројекат „Пронађи снагу и покрени се“ ради на подизању свести о важности спорта и рекреације. Како бисмо децу подстакли на спорт и физичку активност организујемо и различите бесплатне програме - рекла је Вујовић и додала да ће захваљујући овој донацији деца моћи да се рекреирају, али и да ће се промовисати школски спорт.

Истичући да је један од приоритета Општине улагање у образовне установе, она је подсетила да је током прошле године уложено преко 10 милиона динара у уређење основних школа на Савском венцу.

– Обновили смо тоалете у свим основним школама и започели акцију уређења фискултурних сала. Прошле године је реконструисану салу добила ОШ „Војвода Радомир Путник“ – рекла је Вујовић и додала да је у току реконструкција фискултурних сала у још две основне школе  „Исидора Секулић“ и „Стефан Немања“, а да се упоредо изводе и радови на реконструкцији тоалета у вртићима „Грофица Олга“ и „Дуга“.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је навео да је за последње четири године за 45 хиљада повећан број деце у систему школског спорта и додао да како би се наставило са повећањем броја деце у том систему, неопходно је да сва деца имају најбоље услове. Према његовим речима, због тога се наставља акција у оквиру које ће у току 2018. године, 15 одсто свих фискултурних сала на целокупној територији Србије, добити адекватне реквизите и спортску опрему.

-Желимо да кроз донацију спортске опреме и реквизита побољшамо услове за бављење спортом, побољшамо услове за одржавање часова физичке културе, мотивишемо наставнике и професоре да се на квалитетнији начин баве децом, да мотивишу децу да уђу у систем спорта, систем рекреације и да самим тим ширимо нашу базу за потенцијални врхунски спорт“ - рекао је Удовичић.

Догађају су присуствовали и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, државни секретари Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић и Дарко Станић, председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Београда Иван Стевић и генерални секретар Савеза за школски спорт Урош Савић.