Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

25. октобар 2017.

Нове инфузионе пумпе за Универзитетску дечју клинику у Тиршовој

Нове инфузионе пумпе за Универзитетску дечју клинику у Тиршовој

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић и директор Компаније „Sequester Employment“ Дејан Јеремић посетили су данас Универзитетску дечију клинику у Тиршовој и том приликом донирали три инфузионе пумпе, које је обезбедила ова друштвено-одговорна компанија.

Недовољан број инфузионих пумпи један je од проблема са којима се Клиника суочава, због чега су се и обратили за помоћ општини Савски венац. Већина пумпи које користе за лечење малишана су старе по 10 и више година.

Директор Универзитетске дечје клинике проф. др Зоран Радојчић изразио је захвалност председници Ирени Вујовић на помоћи и подршци, као и власнику компаније „Sequester Employment“ Дејану Јеремићу на донацији која је веома значајна за лечење малишана у Тиршовој.

Инфузионе пумпе су апарати којима се прецизно могу дозирати лекови и раствори, што је посебно важно код деце, новорођенчади и одојчади, јер је примена већине лекова немогућа, чак и опасна без примене ових пумпи. Поједини лекови, посебно цитостатици намењени деци оболелој од рака, могу угрозити живот детета ако се дају преспоро или пребрзо, а довољан број инфузионих пумпи омогућава да деца примају и по неколико лекова истовремено.

Имајући у виду да су деца посебно осетљива на грешке при дозирању раствора и лекова, набавка пумпи омогућава унапређење квалитета и безбедности пружене здравствене заштите.