Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

03. јул 2019.

Нови контејнери на Савском венцу

Нови контејнери на Савском венцу

ЈКП „Градска чистоћа“ започело је акцију замене оштећених и дотрајалих контејнера на територији општине Савски венац. Током ноћи замењено је 132 контејнера, а данас ће бити замењено и постављено и 42 нове бетонске канте.

Акцију су испратили председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић и директор „Градске чистоће“ Марко Попадић.

Вујовићева је похвалила сарадњу са ЈКП „Градска чистоћа“ и додала да је са директором овог јавног комуналног предузећа данас договорено да се појача и ангажовање екипа „Градске чистоће“ на општини Савски венац.

-Свакодневно разговарамо са грађанима и уважавамо њихове предлоге. Контејнери на одређеним локацијама су били у лошем стању, а недостајале су и ђубријере што је решено кроз ову акцију – рекла је Ирена Вујовић.

Она је нагласила да су потребе грађана на првом месту и додала да Општина увек сугерише ЈКП „Градска чистоћа“ шта је то што још може да се уради како би се ефикасније одржавала хигијена на територији Савског венца, а грађанима обезбедили квалитетнији услови за живот.

Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“, је истакао да је од марта месеца до сада уклоњено и замењено око 1500 судова за комунални отпад.

 

-Наш циљ је да систем у прикупљању и одвожењу отпада стално унапређујемо у свим деловима града. Радом на терену и кроз комуникацију са суграђанима трудимо се да обезбедимо довољан број судова за одлагање отпада, што данас и чинимо на општини Савски венац –  рекао је Попадић.

 

Он је додао да ће у наредном периоду биће појачан интензитет прања улица на целој општини, као и да ће се тротоари и стајалишта додатно чистити новим чистилицама.

 

Из „Градске чистоће“ апелују на суграђане да су судови за одлагање отпада не само инвентар ЈКП „Градска чистоћа“, већ припадају свим Београђанима и да само савесним понашањем могу да помогну да се очувају како би што дуже били у употреби.

Top