Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

07. новембар 2018.

Новине у раду Управе општине Савски венац- Добра комуникација са грађанима приоритет

Новине у раду Управе општине Савски венац- Добра комуникација са грађанима приоритет

Није први пут да новине у раду општинских управа крену управо са  Савског венца. Поред униформи за запослене које су уведене од октобра, сви грађани који дођу у шалтер салу Писарнице помоћу модерних таблет уређаја могу да оцене рад службеника и других запослених у општини, као и да им укажу на одређене проблеме.

Чекање на шалтеру у Општини многе асоцира на дуге редове и нервозу која може да се појави због процедура и  много докумената који су нам потребни. Како би суграђанима омогућили да то време квалитетно искористе, Управа општине Савски венац  одлучила је да на свим шалтерима Писарнице постави таблет рачунаре, а попуњавањем кратке  анкете, запослени у општини имаће прави  увид у то да ли су грађани  задовољни радом Управе и на чему треба додатно радити.

-Наш приоритет  је добра комуникација са грађанима. Поред редовног пријема који се врши у згради општине Савски венац, уместо старих, увели смо електронску књигу утисака. На овај начин омогућујемо суграђанима да нам сугеришу шта бисмо могли да урадимо и дајемо им прилику да се укључе у рад општине својим предлозима и сугестијама- рекла је овим поводом начелница Управе општине Савски венац  Александра Кузмановић.

За саму анкету је потребно највише двадесет секунди и осим  оцењивања  рада Управе и одељења појединачно, грађани могу да оставе своје контакт податке уколико желе, а истовремено путем ових таблета могу се информисати о разним бесплатним програмима које општина нуди као што су школе језика, бесплатни излети за сениоре итд.

 Начелница Кузмановић додала  је да је у претходном периоду побошљан приступ свим деловима зграде  општине за особе са инвалидитетом који данас  у Савском венцу могу без препрека да заврше своје свакодневне административне обавезе.

- Поставили смо рампу за особе са инвалидитетом, имамо и тумача за знаковни језик што је само једна у низу услуга које општина Савски венац пружа грађанима. Општина Савски венац на тај начин послала је јасну поруку да сви треба да буду једнаки, без обзира на здравствене потешкоће и препреке које не морају бити непремостиве- поручила је Кузмановић.