Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. мај 2018.

Ново дечије игралиште и спортски терен у Улици Славка Ћурувије

Ново дечије игралиште и спортски терен у Улици Славка Ћурувије

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић обишла је данас новоизграђено дечије игралиште и спортски терен у Улици Славка Ћурувије на Дедињу.

 

Она је истакла да је простор на којем се налази ново игралиште и терен за мали фудбал био неискоришћен и без садржаја, те да је општина уложила средства у његово уређење.

 

- Ово је још једна реализована иницијатива грађана, којима се захваљујем на сјајном предлогу, јер је у овом делу наше општине заиста недостајало игралиште за децу и терен за спорт и рекреацију - рекла је Вујовић, додајући да уређење зелених површина на Савском венцу остаје приоритет.

 

Она је навела да се током рашчишћавања терена посебно водило рачуна о очувању зеленила и постојећих стабала.

 

- У парку су изведени земљани радови, бетонирање спортског терена и постављен је парковски мобилијар - клупе и ђубријере. На дечијем игралишту уграђени су реквизити за игру са заштитном гумом ради безбедности деце, а око целог простора постављена је ограда - истакла је Вујовић.

 

Она је подсетила да је током прошле године на Савском венцу обновљено пет и изграђено два нова дечија игралишта, и најавила за неколико дана завршетак радова на изградњи спортског терена у Ситничкој улици.

 

Циљ нам је да сваки кварт добије по једно овакво игралиште или спортски терен, где ће деца, али и одрасли моћи квалитетно да проведе слободно време - поручила је Вујовић.

 

Догађају су присуствовали и чланови Већа општине Савски венац Милош Видовић, Страхиња Кукић и Урош Трипковић.