Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

21. јун 2018.

Ново дечије игралиште у Ситничкој улици на Сењаку

Ново дечије игралиште у Ситничкој улици  на Сењаку

Председница Општине Савски венац Ирена Вујовић и градски секретар за комуналне и стамбене послове Никола Ковачевић обишли су данас новоизграђено дечије игралиште  у Ситничкој улици на Сењаку.

Том приликом Вујовић је истакла да су  грађани дали иницијативу за уређење овог простора који је био неискрошћен и без садржаја, а Општина је идеју спровела у дело уложивши средстава у уређење.

-У спортском делу игралишта постављена je конструкција за баскет и цео простор је ограђен. У делу парка  постављен је парковски мобилијар -  клупе и ђубријере , а такође  постављене су  љуљашка, вртешка и њихалице на гуменој подлози како би наша деца уживала у безбедној игри - објаснила  је Вујовић и подсетила да је у претходне две године на Савском венцу обновљено пет и изграђено три нова дечија игралишта.

Председница Општине поручила је да ће наставити са уређењем зелених површина на Савском венцу  са циљем  да сваки кварт добије по једно овакво игралиште или спортски терен, где ће деца, али и одрасли моћи квалитетно да проведе слободно време.

Градски секретар за комуналне и стамбене послове Никола Ковачевић похвалио је ефикасан  рад Општине Савски венац и поручио да ће Град узети учешће у одржавању овог простора.

Обиласку су присуствовали и чланови општинског већа Милош Видовић, Страхиња Кукић и Данијела Мирјанић.