Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. децембар 2017.

Новогодишње дружење са Јадранком Јовановић у Кући краља Петра Првог

Новогодишње дружење са Јадранком Јовановић у Кући краља Петра Првог

У сусрет празницима Градска општина Савски венац приредила је за своје грађане новогодишње дружење у Кући краља Петра Првог, уз специјалног госта Јадранку Јовановић. Поред великог броја грађана догађају су присуствовали пријатељи општине и представници институција са којима Општина Савски венац сарађује.

 

Ирена Вујовић је пожелела присутнима срећну и успешну нову годину и најавила слична дружења и следеће године.

 

- Хвала вам што сте дошли у оволиком броју на новогодишњи коктел у Кућу краља Петра Првог. Иза нас је једна успешна година, а трудићемо се да и током следеће радимо још боље за све наше грађане. Велика ми је част што је вечерас овде са нама једна дивна дама, позната оперска дива и пре свега наша суграђанка Јадранка Јовановић – рекла је Вујовићева.

 

Уз хор Краљице Марије, оперска дива Јадранка Јовановић отпевала је неколико песама, а модератор Нина Мудринић је током вечери водила публику кроз најзначајније тренутке њене каријере, откривши да је Јадранка Јовановић одржала преко 2000 концерата, добила најзначајније српске и европске награде, снимила трајне снимке, сарађивала са великанима као што су певач Пласидо Доминго, диригент Клаудио Абадо, а концерте је одржала у Карнеги холу, миланској Скали, театру Лицео, Опери у Торонту и на многим другим местима у свету и код нас.

 

Новогодишњем коктелу присуствовала је и градска секретарка за културу Ивона Јевтић, која је похвалила рад Општине Савски венац.

 

-Уживала сам вечерас у раскошном гласу и таленту наше познате оперске диве Јадранке Јовановић, а посебно бих извојила успехе које је постигла установа у којој се налазимо - Кућа краља Петра, која је ове године и потпуно реконструисана, а у којој грађани и публика могу током читаве године да посећују бројне догађаје од изложби, концерата, различитих радионица – истакла је градска секретарка.

 

За крај вечери Јадранка Јовановић је потписивала свој CD и поклањала посетиоцима.