Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. децембар 2017.

Новогодишњи пакетићи за кориснике Прихватилишта за децу

Новогодишњи пакетићи за кориснике Прихватилишта за децу

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и Ирена Вујовић, председница Савета за родну равноправност и председница општине Савски венац, обишлe су данас Прихватилиште за децу и њиховим корисницима поделилe новогодишње пакетиће. 

Наташа Станисављевић је истакла да је ова година посебно значајна с обзиром на то да је почело реновирање нове зграде Прихватилишта за децу која ће бити усељива у септембру 2018. Такође, како је нагласила, наредне године се обележава и 60 година рада Прихватилишта, које је само у току ове године збринуло више од 400 деце. 

– Град Београд пружа системску подршку и помоћ за свако дете у Прихватилишту. Такође су издвојена значајна средства за замену столарије и молерксе радове, како би деца током боравка у Прихватилишту имала адекватне услове пре пресељења у нови простор – указала је Станисављевићева за Беоинфо.

Ирена Вујовић је додала да је унапређење положаја деце и жена приоритет Града Београда и Савета за родну равноправност. Она је истакла да је тај савет ове године много урадио на унапређењу положаја жена у Београду. 


– Усвојена је Европска повоља о родној равноправности. Такође су организоване бројне активности по домовима здравља које су се бавиле унапређењем здравља жена и деце, као и самог родитељства којим ће се овај савет у 2018. години посебно бавити – најавила је Вујовићева и захвалила Компанији „Дунав осигурање” јер је донирала новогодишње пакетиће, као и другим друштвено одговорним компанијама на помоћи.  

Догађају је присуствовао председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић и руководилац Прихватилишта за децу Данијела Стајковић, која је захвалила Граду Београду на несебичној подршци.