Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. март 2019.

ОБЕЛЕЖЕН 8. МАРТ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

ОБЕЛЕЖЕН 8. МАРТ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

Дамама са Савског венца поклоњене карте за представе у Театру на Брду

 

Општина Савски венац обележила је данас Међународни дан жена традиционалним дружењем са суграђанкама у Кући краља Петра Првог на Сењаку. За даме је приређен коктел, а поклоне у виду ружа и карти за представе у Театру на Брду, уручила им је председница општине Ирена Вујовић.

 

Вујовићева је дамама честитала празник, нагласивши да о правима и положају жена треба да се разговара сваки дан, а не само 8. марта када се обележава Међународни дан жена.

 

-Традиционално, већ трећу годину заредом обележавамо 8. март у Кући краља Петра уз дружење и разговор са нашим суграђанкама. Жене су увек биле кохезиони фактор нашег друштва, а данашњи дан је прилика да се подсетимо шта смо постигли до сада и да видимо шта још можемо да урадимо како би жене биле равноправније и више заступљене у друштвеном, економском и политичком животу - рекла је Вујовић.

 

Она је подсетила да је у сусрет Међународном дану жена јуче у Кући краља Петра одржана и међународна конференција на тему родне равноправности и права жена у организацији Амбасаде Румуније у Србији, а која је реализована уз подршку општине Савски венац, и додала да ће активности општине, као и Савета за родну равноправност града Београда на чијем је челу, и у наредном периоду бити усмерене ка економском оснаживању жена.

 

Догађају су присуствовали чланови Већа општине Савски венац Урош Трипковић и Данијела Мирјанић и др Владо Батножић, директор Завода „Железнице Србије“.

Top