Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. октобар 2017.

Обновљени тоалети у свим основним школама на Савском венцу

Обновљени тоалети у свим основним школама на Савском венцу

Акцију обнове тоалета у основним школама Општина Савски венац започела је крајем прошле године, санацијом мокрих чворова у четири основне школе: „Петар Петровић Његош“, „Војвода Мишић“, „Стефан Немања“ и „Војвода Радомир Путник“.

 

Акција је настављена током лета и радовима је обухваћено комплетно реновирање још шест тоалета у ОШ „Војвода Мишић“, четири тоалета у ОШ „Војвода Радомир Путник“ и једног тоалета у ОШ „Петар Петровић Његош“, као и демонтажу старих и постављање нових врата, замену водокотлића и славина у основним школама „Радојка Лакић“ и „Исидора Секулић“, а укупна вредност ових радова износила је 6,5 милиона динара.

 

Према речима председнице општине Ирене Вујовић најављена обнова тоалета у свих шест основних школа на Савском венцу је завршена.

 

-Тоалети у основним школама су били у јако лошем стању и то је оно на шта су нам директори школа највише указивали. Затечено лоше стање у нашим школама је још један показатељ немара претходног општинског руководства, које се бавило асфалтирањем некатегорисаних путева, који на Савском венцу не постоје, а нису се сетили да реновирају тоалете у школама. Захваљујући доброј сарадњи између Општине и Основних школа решени су горући проблеми, а ми свакако и у наредном периоду настављамо да у складу са нашим надлежностима излазимо у сусрет потребама школа, а када то кажем мислим пре свега, на потребе деце која похађају ове школске установе – рекла је Ирена Вујовић.