Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. мај 2018.

Обновљени тоалети у вртићима „Грофица Олга“ и „Дуга“ на Савском венцу

Обновљени тоалети у вртићима „Грофица Олга“ и „Дуга“  на Савском венцу

Са циљем да се  деци омогуће што бољи услови и пријатан боравак у вртићима и школама, Општина Савски венац  наставила је акцију обнове тоалета у  образовним установама на територији општине.

Председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић обишао је  вртиће „Дуга“ и „Грофица Олга“ где су недавно завршени радови реконструкције тоалета.

Тим поводом Берић је рекао да је Општина ове године издвојила  дупло више средстава за уређење образовних установа и да су захваљујући доброј сарадњи Општине и Предшколске установе „Савски венац“, решени  горући проблеми. 

-У „Дуги“ су преуређена два дечија и два тоалета  за одрасле а у „Грофици Олги“  један  дечији тоалет и просторија која је због цурења воде била веома оштећена. У оба вртића замењена су постојећа врата, водоводне, канализационе и електро- инсталације. Скинуте су старе и постављене нове керамичке плочице на подовима и зидовима, окречено је... У „Дуги“ је санирана  сала у сутеренском делу која сада може имати вишеструку намену. Радови су трајали  2 месеца при чему су деца све време несметано похађала  вртић- објаснио је Берић подсећајући да је  ова акција  започета пре годину и по дана, а у протеклом периоду обновљени су тоалети у свим основним школама са Савског венца и реконструисане су фискултурне сале у ОШ „„Војвода Радомир Путник“,  ОШ „Исидора Секулић“ и ОШ „Стефан Немања“.

-Стање у образовним установама на Савском венцу данас је знатно боље него пре две године. У наредном периоду настављамо да у складу са нашим надлежностима излазимо у сусрет потребама школских и предшколских установа, а пре свега, потребама  деце која их похађају- поручио је том приликом Берић.