Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

13. децембар 2019.

Обновљено дечије игралиште и засађена стабла дрвећа на Малешком брду

Обновљено дечије игралиште и засађена стабла дрвећа на Малешком брду

Након Бирчанинове и Савске, још један део Савског венца добио је потпуно рекоструисано дечије игралиште у Малешкој улици, захваљујући Општини која је уложила средства у обнову.

Игралиште је данас обишла председница општине Ирена Вујовић и овом приликом  заједно са сарадницима посадила пет стабала платана на зеленој површини игралишта.

Акцију садње дрвећа покренула је општина Савски венац уз подршку ЈП „Србија шуме“, а према речима председнице Вујовић, све са циљем подизања еколошке свести и очувања здраве животне средине.

-Сви ми као грађани појединци,  одговорни смо за нашу околину и природу и зато овом акцијом желимо да дамо пример и другима у нашој заједници, како би колико толико допринели стварању боље будућности за све нас, а поготово за генерације које долазе. Ово игралиште, где ће уживати наши најмлађи суграђани користећи реквизите које смо за њих и поставили,  право је место за озелењавање и радује ме што ће засађени платани у будућности пружати кисеоник и хладовину  деци и родитељима који овде буду боравили - поручила је Ирена Вујовић посебно се захваливши ЈП „Србија шуме“ на помоћи у реализацији акције и садницама које је обезбедило.

 

„Ми ћемо увек и са великим задовољством подржати сваку акцију озелењавања града и Србије уопште. Свима нам је у интересу да се што више сади и да се на тај начин постепено побољшава микроклима градских локација, а све то онда заједно доприноси квалитетнијем ваздуху у нашем граду. Драго нам је што ће ови платани које смо данас посадили бити сведоци нових генерација које ће стасати на овом игралишту – поручио је в.д. директор ЈП „Србијашуме“ Игор Брауновић.

 

Догађају су присуствовали в.д. директор ЈП „Србијашуме“ Игор Брауновић, помоћник директора ЈП „Србијашуме“ Емилија Стојић, помоћник председнице ГО Савски венац Александар Дујановић и чланови Општинског већа Милош Видовић, Страхиња Кукић и Урош Трипковић.

Top