Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. новембар 2019.

Обновљено дечје игралиште у Бирчаниновој улици, ускоро још једно ново игралиште на Савском венцу

Обновљено дечје игралиште у Бирчаниновој улици, ускоро још једно ново игралиште на Савском венцу

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић обишла је данас са сарадницима реконструисано дечје игралиште у Бирчаниновој улици. Она је истакла да је Општина започела акцију обнове дечјих игралишта на територији Савског венца, те да је игралиште у Бирчаниновој прво које је у потпуности реконструисано.

 

-На овом игралишту се раније налазила бетонска подлога која је у оквиру изведених радова замењена гуменом подлогом. Обновљен је мобилијар - клупе, љуљашке, клацкалице, постављен нови тобоган, изграђена прилазна стаза, а цео простор ограђен је заштитном оградом. С обзиром да нам је безбедност деце на првом месту, сви постављени реквизити испуњавају важеће стандарде у погледу безбедности корисника – рекла је председница општине.

 

Вујовићева је додала да је, поред игралишта у Бирчаниновој улици, у току и реконструкција дечјих игралишта у Савској и Облаковској улици, као и радови на проширењу игралишта у Улици Славка Ћурувије и изградња игралишта у Улици Љутице Богдана.

 

- Малишани Савског венца ће ускоро добити још једно ново дечје игралиште и то у Улици Љутице Богдана, које се гради на иницијативу наших суграђана, а за које су обезбеђена средства у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи". Игралиште у Љутице Богдана ће бити шесто игралиште на Савском венцу које је изграђено у протекле три године и драго ми је да смо захваљујући доброј сарадњи и пре свега иницијативама суграђана успели да нашим најмлађим становницима широм општине обезбедимо кутке за игру и здраво одрастање. У том правцу ћемо наставити и у наредном периоду  - поручила је Ирена Вујовић.

 

Отварању обновљеног дечјег игралишта у Бирчаниновој улици присуствовао је и градски секретар за културу Иван Карл, који је заједно са суграђанима иницирао његово уређење. 

Top