Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

14. фебруар 2020.

Обука „Пут до успешног предузетника“ у општини Савски венац: Свечано уручени сертификати полазницима

Обука „Пут до успешног предузетника“ у општини  Савски венац: Свечано уручени сертификати полазницима

Данас је у у општини Савски венац завршена дводневна обука „Пут до успешног предузетника“ коју трећу годину заредом организује Национална служба за запошљавање у сарадњи са Општином.

Сертификате за 34 полазника који желе да покрену сопствени бизнис уручили су члан Већа општине Савски венац Милош Видовић и начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво Београдске Филијале НСЗ Весна Живковић Костић.

Честитајући успешно завршену обуку полазницима Милош Видовић је истакао значај овог програма који има за циљ да приближи незапосленима основе предузетништва и  правну регулативу коју је потребно познавати, као и начин реализације свог бизнис плана.

-Оно што је врло важно нагласити је да са сертификатима које данас добијају, полазници могу да конкуришу за субвенције за покретање сопственог бизниса. Овакве обуке су доказ да смо на добром путу и представљају подстрек да наставимо у истом смеру, а то је да нашим грађанима пружамо што више могућности за додатно стицање знања и вештина, како би пронашли адекватан посао и били конкурентнији на тржишту рада- рекао је Видовић.

Весна Живковић Костић посебно је похвалила сарадњу са општином Савски венац

 и додала да и поред тога што је ове године стопа незапослености у Београду на историјском минимуму, НСЗ ће и ове године определити значајна средства за субвенције за самозапошљавање за незапослена лица, као и субвенције за послодавце које желе да отворе нова радна места и запосле лица са евиденције.

-Националним акционим планом запошљавања за 2020. годину превиђени су већи износи средства за самозапошљавање, 270.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, односно 250.000 динара за остала незапослена лица- поручила је Живковић Костић.    

Свечаном уручењу присуствовао је и члан Већа општине Савски венац Страхиња Кукић.

Top