Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. септембар 2018.

Одржан други “Global fest Sava port” на Савској променади

Одржан други “Global fest Sava port” на Савској променади

Под слоганом “У сусрет свету” на Савској променади јуче је одржан други међународни фестивал “Global fest Sava port”. У име Општине Савски венац учеснике и публику поздравила је заменица председника Скупштине општине Савски венац Тања Маринковић, а фестивал је свечано отворио председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Никодијевић је истакао да су овакве манифестације прилика да се грађани упознају са културом, културним наслеђем и традицијом других земаља, али и прилика да представимо нашу земљу и наш град у најбољем светлу.

Он је додао да Град Београд данас има преко 30 потписаних споразума о сарадњи са другим градовима, што раније није била пракса, посебно истичући значај међународне сарадње за добробит грађана, а како каже, то и градске општине успешно следе што се види на примеру Општине Савски венац.

На другом Global fest Sava port-у кроз богат културно-уметнички програм своју културу, традицију и аутентичност представило је преко десет земаља. У оквиру манифестације на шеталишту Савска променада одржана је изложба сувенира света, а посетиоци су били у прилици да уживају у дегустацији кулинарских специјалитета земаља учесница, док су они најмлађи могли да се забаве уз креативне радионице.

Global fest Sava port организовала је Туристичка организација Општине Савски венац у сарадњи са Туристичком организацијом Београда, ЦЕБЕФ-ом, Belgrade Waterfront, Удружењем “Чаробна лампа”и амбасадама земаља учесница.

Фестивал је синоћ затворен концертом групе Легенде.

Top