Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

17. мај 2018.

Одржан Мини атлетски митинг за предшколце у ДКЦ „Мајдан“

Одржан Мини атлетски митинг за предшколце у ДКЦ „Мајдан“

У  Дечјем културном центру "Мајдан" данас је одржан Мини атлетски митинг за предшколце који је организовао Савез за предшколски спорт и физичко васпитање Србије-  САРС у сарадњи са Општином Савски венац и Предшколском установом „Савски венац. Манифестацију на којој је учествовало преко 300 предшколаца отворио је председник Скупштине Општине Савски венац Немања Берић.

Пожелевши малишанима успех у такмичарском делу Берић је нагласио да је Општина Савски венац  препознала важност и значај укључивања што већег броја деце предшколског узраста у спортске активности.

-Радо подржавамо овакве манифестације. Трудимо се да подижемо свест о значају спорта и рекреације бројним бесплатним спортско- рекреативним програмима, а многи од њих спроводе се овде у „Мајдану“. Ту су школице каратеа, корективне гимнастике, плес, спортско мачевање, као и бесплатна школа фудбала у сарадњи са фудбалским клубом „Графичар“- навео је Берић.

Председник Савеза за предшколски спорт Србије Горан Вјештица рекао је да је заједнички циљ Савеза, Општине и Предшколске установе био да на једном месту окупе што више чланова породице, као и да промовишу значај здравог и квалитетно проведеног заједничког времена на отвореном.

- Манифестација има за циљ да децу упозна са спортом и вежбањем уопште, да им се представи атлетика као основни и базични спорт из којег касније лако могу прећи у неке друге спортске гране. Кроз такмичење деца се уче и фер плеју, поштовању правила,  противника и припремају се за будуће победе и поразе како у спорту тако и у животу. Овде су родитељи, баке, деке као и  васпитачи који су дошли да  подрже децу, а сви учесници добијају дипломе и награде за уложени труд- закључио је Вјештица.

Атлетски митинг намењен је деци предшколског узраста са територије општине Савски венац. Малишани су се такмичили у више атлетских дисциплина које су прилагођене њиховом узрасту и могућностима, а то су бацање копља, скок у даљ и штафетно трчање преко препона.