Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. јун 2021.

ОДРЖАН САСТАНАК СА ЈКП ''БЕОГРАДСКИ МЕТРО И ВОЗ'' У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ САВСКИ ВЕНАЦ ПОВОДОМ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ МЕТРОА

ОДРЖАН САСТАНАК  СА  ЈКП ''БЕОГРАДСКИ МЕТРО И ВОЗ'' У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ САВСКИ ВЕНАЦ ПОВОДОМ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ  МЕТРОА

 

Поводом почетка радова на изградњи Линије 1 Београдског метроа, који су предвиђени крајем 2021. године, одржан је оперативни састанак у Градској општини Савски венац на којем су присуствовали председник општине Савски венац Милош Видовић, председник скупштине општине Савски венац Страхиња Кукић, директорка Сектора за имовинско правне послове ЈКП “Београдски метро и воз” Ивана Богдановић, директор Сектора за планирање, контролу, реализацију и извештавање ЈКП “Београдски метро и воз” Никола Васиљевић, руководилац Службе за урбанистичко планирање ЈКП “Београдски метро и воз” Предраг Томић и консултанти за социјална питања компаније “Ежис” Бранко Радовановић и Јелена Опленић.


Изградња метро система у Београду један је од приоритета развоја градског и приградског јавног превоза. Прва линија метроа Железник-Миријево биће укупне дужине 21,1 км и имаће 21 станицу, од којих ће три бити на Савском венцу и то: Савски трг, Мост Газела и Београдски сајам. 


Тема састанка је била анализа утицаја пројекта на животну заједницу , а председник општине Савски венац Милош Видовић је истакао да је ово најкомплексинији пројекат у Србији и једна од највреднијих инвестиција за Савски венац и Београд.

 
Најбитније је то што ће метро учинити да Београд постане чистији град, јер ће многи који живе по ободима града остављати своје аутомобиле и метроом долазити у центар града. Ово је остварење београдског сна, јер ће допринети заштити животне средине, али и да се саобраћајне гужве смање – навео је Видовић.
 

Top