Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. јун 2019.

Одржан трећи „Global fest Sava Port“ на Савској променади

Одржан трећи „Global fest Sava Port“ на Савској променади

Под слоганом “У сусрет свету“ на Савској променади данас је одржан трећи по реду међународни фестивал „Global fest Sava Port“, чији је циљ културна размена и промоција културних вредности. На штандовима постављеним на шеталишту Сава Променада посетиоци су имали прилику да се упознају са културом, традицијом и гастрономијом различитих земаља са неколико континената.

Међу првима је штанд поставила Украјина, чији су представници одлучили да Београђанима дочарају све кулинарске специјалитете те земље, а међу излагачима нашле су се и Венецуела, Палестина, Индонезија и др. Осим дегустације традиционалних кулинарских специјалитета земаља учесница, на њиховим штандовима организоване су и креативне радионице у којима су посетиоци могли да учествују.

Дефиле земаља учесница у народним ношњама пратио је свечано отварање фестивала у 17 часова, а посетиоци су имали могућност да се кроз музику и плес упознају са њиховим специфичним културним обележјима. Присутнима су се на отварању обратили секретар Скупштине ГО Савски венац Сава Мартиновић и директор Туристичке организације ГО Савски венац Јовица Стојковић.

Богат програм фестивала употпуњен је концертом групе „Неверне бебе“, који су забављали публику до касних вечерњих сати.

„Global fest Sava Port“ трећу годину заредом организују Туристичка организација Градске општине Савски венац и Општина Савски венац уз подршку Туристичке организације Београда, Удружења "Чаробна лампа" и компаније Belgrade Waterfront, а у сарадњи са амбасадама земаља које учествују на фестивалу.

 

 

Top