Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

06. март 2018.

Одржан завршни састанак у оквиру пројекта „Sport4Citizens“

Одржан завршни састанак у оквиру пројекта „Sport4Citizens“

Чланица Већа општине Савски венац Данијела Мирјанић присуствовала је финалном састанку у оквиру пројекта Sport4Citizens који је 1. и 2. марта одржан у општини Ујбуда, у Будимпешти. Пројекат „Sport4Citizens“ финансиран је из програма Erazmus+, а Општина Савски венац га спроводи у својству партнера. Поред представника Савског венца састанку су присуствовали и остали партнери - општина Праг 5 (Чешка) која је уједно и лидер на пројекту, Трогир (Република Хрватска) и Петрлжалка  (Словачка).

Чланови пројектних тимова првог дана обишли суGabanyi “ Спортски  центар и спортске објекте у “Bikás” парку, а наредног ”60+ Сениор центар” који је намењен старијим суграђанима.  Током своје посете представници пројектних тимова првенствено су се упознали са спортским програмом и активностима које општина Ујбуда реализује за децу и најстарије суграђане.

Данијела Мирјанић је током посете разговарала са председником Ујбуде господином Тамашом Хофманом о даљој сарадњи не само у области спорта већ и у области културе и туризма.

Циљ пројекта „Sport4Citizens“ , који траје 18 месеци,  је промоција спорта и здравог начина живота као и анимирање и подстицање грађана на рекреацију и спортске активности. У оквиру овог пројекта општина Савски венац је 9. септембра прошле године организовала сајам спорта у Хајд парку , а у плану је још један сајам у априлу ове године.