Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. октобар 2019.

Одржана друга „Belgrade Night Mile“ трка на Савском венцу

Одржана друга  „Belgrade Night Mile“ трка на Савском венцу

Друга ноћна штафетна трка „Belgrade Night Mile“ у организацији тима Аdidas Runners Belgrade и Oпштине Савски венац окупила је синоћ преко 200 тркача код Железничке станице Прокоп на Савском венцу.

Штафетна трка у којој су се такмичари надметали у две категорије превазишла је прошлогодишње бројке, окупивши чак 71 тим од по троје људи. Они су имали задатак да за што краће време претрче једну миљу, односно два пута по 800 метара.

„Ноћна штафетна трка и овог пута је испунила сва очекивања. Број такмичара је био изванредан, и то је доказ колико је трчање популарно у Београду и у Србији. Радује нас и што смо међу учесницима имали младе људе, али и старије, чак и преко 60 година. Још једном је овај спорт ујединио генерације и послао лепу слику. Због свега тога, верујем да ће ова трка постати традиција у нашој престоници. Ми у Adidas Runners  тиму желимо да укажемо на то да је трчање физичка активност доступна свима и баш због тога је идеја да ово буде бесплатна трка како би могло што више људи да се укључи. Посебно нам је драго што нас је у нашој замисли поново подржала општина Савски венац, на чему смо им веома захвални“, рекла је Биљана Цвијановић, један од капитена AR тима.

У женској категорији најбољи резултат оствариле су Маја Симјоновић, Симонида Миљевић и Невена Максимовић са укупним временом од 18 минута и 56 секунди, док су се у мушкој за прво место изборили Ненад Ристић, Филип Недељковић и Мирослав Дукадиновић са укупним временом од свега 13 минута и 13 секунди.

За добру атмосферу током читавог догађаја била је задужена Надежда Димитријевић, познати Ди џеј, а поред сјајне музике и дружења, за победнике у обе категорије обезбеђене су и вредне награде, попут патика за трчање, хеланки, дуксева и додатне спортске опреме коју је обезбедио Аdidas.

„АR  тим окупља се неколико пута недељно, а тренинзи који су посебно осмишљени – од загревања, преко трчања, па до вежби снаге су потпуно бесплатни. Ово је тим где се сви дружимо, размењујемо добру енергију, али и заједнички померамо наше границе и остварујемо одличне резултате“, истакли су из AR тима.

Догађају је присуствовао члан Већа општине Савски венац Урош Трипковић.

Top