Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

22. октобар 2018.

Одржана друга туристичко- бициклистичка тура посвећена упознавању Савског венца

Одржана друга туристичко- бициклистичка тура посвећена упознавању Савског венца

Општина Савски венац у сарадњи са Бициклистичким клубом „Црвена звезда“ реализовала је у недељу 21. октобра другу туристичко- бициклистичку туру посвећену упознавању Савског венца, под називом „Упознај своју општину да би је више волео“.

У бициклистичко- туристичкој тури учествовало је око 50 учесника различитих година, а караван је кренуо  са платоа испред општине Савски венац настављјући путању кроз Улицу кнеза Милоша, затим Булеваром војводе Путника, Булеваром кнеза Александра Карађорђевића до Музеја Историје Југославије и Куће цвећа.

У оквиру туре учесници су имали прилику да посете Музеј ФК „Црвена Звезда“ и стадион „Рајко Митић“, цркву Светог Архангела Гаврила, Манакову кућу, а након Београдског сајма и Савске Променаде  крај туре био је код Музеја „Железнице Србије“.

За потребе Бициклистичке туристичке туре извршене су све неопходне припреме за несметано и безбедно одвијање манифестације. Обавештен је АМСС који је грађане упознао са кретањем колоне бициклиста, а караван је праћен возилима организатора, лекарским возилом, возилом механичара, мотористима,   ФТО-обезбеђењем  уз подршку саобраћајне полиције.

Општина Савски венац захваљује се Полицијској управи за Град Београд, Управи саобраћајне полиције и полицијској станици Савски венац  на професионалном приступу,  стручној и оперативној подршци при реализацији, а такође и Градској управи Града Београда и  Секретаријату  за саобраћај на подршци.