Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. март 2019.

Одржана јавна расправа поводом нацрта Стратегије одрживог развоја Градске општине Савски венац

Одржана јавна расправа поводом нацрта Стратегије одрживог развоја Градске општине Савски венац

У свечаној сали Градске општине Савски венац данас је одржана јавна расправа поводом нацрта Стратегије одрживог развоја Градске општине Савски венац за период од 2019. до 2023. године.

 

Нацрт Стратегије представили су Радана Бодирога-Аврамовић, помоћница председнице општине Савски венац и председница Радне групе за израду Стратешког плана развоја Градске општине Савски венац, Дејан Реметић, руководилац израде наведеног стратешког документа и Тамара Вуков, учесница у изради Стратегије одрживог развоја.

 

У представљању Нацрта Стратегије одрживог развоја Градске општине Савски венац за период од 2019. до 2023. године, акценат је стављен на значај израде кровног стратешког документа ГО Савски венац и на основне области које су детаљно објашњене и образложене, уз предложене наредне кораке. Такође, наглашено је да је Стратегија одрживог развоја производ сарадње локалне самоуправе и цивилног сектора, на чију иницијативу се и приступило изради стратегије. Широка партиципација свих заинтересованих страна је обезбеђена тиме што су Радну групу за израду Стратешког плана развоја Градске општине Савски венац, поред чланова Већа општине Савски венац и запослених у Управи ГО Савски венац, чинили и експерти следећих организација невладиног и приватног сектора: „Група за анализу и креирање јавних политика“, „У мрежи“ и „Smart Eight Bitz“.

 

Одборник Скупштине општине Савски венац Милан Аврамовић је истакао да је Стратегија одрживог развоја Градске општине Савски венац за период од 2019. до 2023. године написана на професионалан начин, уз напомену да Градска општина Савски венац није имала кровни стратешки документ од 2015. године. Он је додао да ће Градска општина Савски венац након усвајања Стратегије одрживог развоја од стране Скупштине ГО Савски венац моћи да аплицира за добијање пројектних средстава из већег броја фондова.

 

Јавној расправи су поред заинтересованих грађана присуствовали запослени у Управи ГО Савски венац, који су у претходном периоду својим коментарима унапредили нацрт Стратегије одрживог развоја.

 

 

Top