Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. децембар 2017.

Одржана јавна расправа поводом Предлога буџета за 2018. годину

Одржана јавна расправа поводом Предлога буџета за 2018. годину

У свечаној сали Општине Савски венац данас је одржана јавна расправа поводом Предлога буџета Градске општине Савски венац за 2018. годину. Јавну расправу, којој су присуствовали представници јавних установа са територије Савског венца и заинтересовани грађани, водила је председница општине Ирена Вујовић са начелницом Одељења за финансије Мирјаном Јанковић.

Председница општине Ирена Вујовић је изнела податке о обиму средстава за општу потрошњу буџета Градске општине Савски венац за 2018. годину, који износи 402.065.806,00 динара, што је за око 47 милиона динара већи обим средстава опште потрошње  него у 2017. години.

У представљању буџета за 2018. годину, Ирена Вујовић се нарочито осврнула на приоритетне области. Тако, основни приоритет представља побољшање услова за рад и боравак деце у образовним установама, те је предлогом буџета за наредну годину опредељено дупло више средстава за текуће поправке и хитне интервенције у образовним установама у односу на 2017. годину.  Планом буџета за наредну годину предвиђене су и друге области од изузетног значаја – одговорна социјална политика (средства су опредељена за социјалну помоћ, за подршку хуманитарним организацијама и за подршку старијим лицима), подстицање деце и младих на бављење спортом, развој културе и развој туризма. Том приликом председница је истакла и најзначајније резултате у поменутим областима који су остварени  у 2017. години.

Мирјана Јанковић, начелница Одељења за финансије, је детаљно говорила о распореду коришћења средстава, који се врши по програмима, програмским активностима, пројектима и у оквиру раздела, уз напомену да се буџет приказује на програмски начин. Сваки појединачни раздео буџета је посебно обрађен њему припадајућим програмима, програмским активностима и пројектима. Додатно су представљени и тачни износи који су буџетом за 2018. годину опредељени за одређене програмске активности и пројекте, уз образложења тих износа.

На Предлог буџета није било замерки, а присутни су нарочито позитивно реаговали на већа издвајања за образовање и спорт, уз захвалност Градској општини Савски венац што препознаје те области. Ирена Вујовић је подвукла да ће се ГО Савски венац трудити да уради највише што је могуће, наравно, у складу са  надлежностима које су утврђене Статутом општине.

Предлог Одлуке о буџету за 2018. годину, одборници Скупштине Градске општине Савски венац разматраће на седници заказаној у понедељак, 25. децембра, у 16 часова.