Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

21. децембар 2018.

Одржана јавна расправа поводом Предлога буџета за 2019. годину

Одржана јавна расправа поводом Предлога буџета за 2019. годину

У свечаној сали Општине Савски венац данас је одржана јавна расправа поводом Предлога буџета Градске општине Савски венац за 2019. годину. Јавну расправу, којој су присуствовали представници јавних установа са територије Савског венца и заинтересовани грађани, водиo je  заменик председнице општине Зоран Коцић са начелницом Одељења за финансије Мирјаном Јанковић.

 

У представљању Предлога буџета за 2019. годину, акценат је стављен на приоритетне области - основно образовање, развој спорта и омладине, социјалну и дечију заштиту, културу, туризам и заштиту животне средине.

 

Као и у претходној години основни приоритет представља побољшање услова за рад и боравак деце у образовним установама, те су предлогом буџета за наредну годину предвиђена средстава за превоз, исхрану и пратиоце у превозу деце са посебним потребама која имају пребивалиште на територији Савског венца, као и за текуће поправке и хитне интервенције у образовним установама.

 

Планом буџета за наредну годину опредељена су средства за спровођење одговорне социјалне политике (средства за социјалну помоћ, за подршку хуманитарним организацијама и за подршку старијим лицима). Значајна средства опредељена су и за подстицање деце и младих на бављење спортом, развој културе и развој туризма.

    

Мирјана Јанковић, начелница Одељења за финансије, је детаљно говорила о распореду коришћења средстава, који се врши по програмима, програмским активностима, пројектима и у оквиру раздела, уз напомену да се буџет приказује на програмски начин. Сваки појединачни раздео буџета је посебно обрађен њему припадајућим програмима, програмским активностима и пројектима. Додатно су представљени и тачни износи који су буџетом за 2019. годину опредељени за одређене програмске активности и пројекте, уз образложења тих износа.

 

На Предлог буџета није било замерки, а присутни су нарочито позитивно реаговали на већа издвајања за образовање и спорт. Заменик председнице Зоран Коцић истакао је, да ће се ГО Савски венац трудити да уради највише што је могуће, наравно, у складу са  надлежностима које су утврђене Статутом општине.

 

Предлог Одлуке о буџету за 2019. годину, одборници Скупштине Градске општине Савски венац разматраће на седници заказаној у четвртак , 27. децембра, у 16 часова. 

 

Top