Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. август 2020.

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО САВСКИ ВЕНАЦ

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО САВСКИ ВЕНАЦ

Конститутивна седница Скупштине Градске општине Савски венац, на којој су верификовани мандати одборника, одржана је данас у сали општине. Највећи број мандата у новом сазиву Скупштине имаће листа „Александар Вучић – за нашу децу“ – 23 одборника, листа „Александар Шапић – победа за Савски венац“ - 8 одборника, листа Ивица Дачић "Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ - 5 одборника и листа „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ 1 одборника.

 

Конститутивном седницом Скупштине Градске општине Савски венац је до избора председника Скупштине, у складу са Законом о локалним изборима и Пословником о раду Скупштине, председавала најстарија одборница Добрила Ђорђевић, а у раду су јој помагале две најмлађе одборнице Милица Стојановић и Јулија Којић.

На седници је поред потврђивања мандата одборницима, што је била прва тачка дневног реда, изабран председник Скупштине и постављен секретар Скупштине Градске општине Савски венац. За председника Скупштине изабран је Страхиња Кукић, досадашњи члан Општинског већа, а за секретара је постављена Сања Еминовски, која је у претходном сазиву Скупштине обављала функцију заменице секретара.

Страхиња Кукић, новоизабрани председник Скупштине ГО Савски венац, изразио је захвалност грађанима и одборницима на подршци и указаном поверењу.

- Избор за председника Скупштине ГО Савски венац за мене представља велику част, али и велику одговорност. Своју дужност у наредне четири године обављаћу часно и посвећено, и даћу све од себе да оправдам ваше и поверење грађана одговорним и преданим радом. Желим да ова Скупштина буде место тимског рада, конструктивне дискусије и доношења најбољих одлука за добробит свих грађана Савског венца – рекао је Кукић.


На данашњој седници Скупштина је донела Решење о избору комисије за административна, кадровска и мандатна питања Градске општине Савски венац.

Top