Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

13. фебруар 2020.

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „СВЕТИ ТРИФУН НА САВСКОМ ВЕНЦУ“

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „СВЕТИ ТРИФУН НА САВСКОМ ВЕНЦУ“

Уочи Светог Трифуна, празника винара и виноградара, вечерас је у Кући краља Петра Првог, у склопу манифестације „Свети Трифун на Савском венцу“, одржана свечаност и пригодан програм, као и проглашење најбоље оцењених вина у осам категорија. На почетку програма присутнима су се обратили министар финансија Синиша Мали, члан Већа ГО Савски венац Милош Видовић и председник Савеза винара и виноградара Србије Божидар Александровић.

 

На манифестацији је учествовао велики број српских винарија са узорцима вина која су оцењивана.  Чланове жирија чинило је преко тридесет реномираних винских стручњака Србије, међу којима су професори са Катедре за виноградарство, енолози, технолози, сомелијери и други.

Манифестација је одржана на две локације, у хотелу Radisson Collection где су стручњаци оцењивали српска вина, а потом у Кући Краља Петра Првог где су проглашена најбоље оцењена вина по категоријама, а винарима уручена признања.

 

Догађају, који је организован у циљу промоције домаћег винарства и виноградарства и унапређења винске културе, присуствовао је велики број винара, као и бројни посетиоци који су имали прилику да уживају у дегустацији квалитетних домаћих вина.

 

 

Top