Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

29. септембар 2019.

Одржана пета трка с бојама “Kids Color RUNNING 2019”

Одржана пета трка с бојама “Kids Color RUNNING 2019”

Једна од најпопуларнијих и најузбудљивијих тематских трка у свету, чија је основна карактеристика посипање учесника бојама органског одржана је пету годину заредом у Хајд парку под називом “Kids Color RUNNING 2019”. Најбрже пријављених 350 малишана трчало је најшаренију трку на свету у чистој Color RUNNING белој мајици, док су их волонтери на сваких стотину пређених метара засипали највеселијим бојама.

Након загревања, на старту су се прво нашли најмлађи тркачи узраста до 4 године који су трчали 100 метара, а затим малишани од 5 до 7 година који су трчали 300 метара. Овогодишњу трку затворили су учесници од 7 до 10 година, који су претрчали укупно 700 метара.

Као и сваке године ову веселу спортску манифестацију помогли су многобројни вредни волонтери који су учеснике посипали бојама. Сваки мали тркач који је успешно обојен завршио трку добио је медаљу и кесицу с органском „Холи“ бојом, а најбржи у свакој категорији добили су пехаре и вредне награде.

Трка с бојама Color RUNNING инспирисана је фестивалом боја „ХОЛИ“, којим сваке године хиљаде људи широм света обележава срећу нових почетака. Трка је аматерског карактера с циљем да промовише вредности другарства, мотивације и забаве, а намењена је рекреативцима и свима који би да пробају нешто другачије. Боје које се користе су органског порекла, намењене су исхрани и лако се скидају једноставним прањем водом.

Организатор трке с бојама „Kids Color RUNNING 2019 је AK RUNNING, уз подршку Савеза за рекреацију и фитнес Београда. Партнери трке су Градска општина Савски венац, ДКЦ Мајдан и Секретаријат за спорт и омладину града Београда. 

ФОТО: Јелена Беквалац / AK RUNNING

Top