Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

03. новембар 2018.

Одржана прва „Belgrade Night Mile“ трка

Одржана прва „Belgrade Night Mile“ трка

Око 200 тркача окупило се синоћ на Савском тргу, одакле је тачно у 22 часа кренула прва „Belgrade Night Mile“ трка, коју је организовао тим аdidas Runners Belgrade. Тиме је Београд постао један од првих градова света у којем је одржан овакав догађај.

Укупно 56 тимова од по троје тркача такмичило се у мушкој и женској категорији, трчавши рутом од Савског трга, преко улица Милована Миловановића и Гаврила Принципа. Миодраг Вукић, Милош Милосављевић и Марко Возаб истрчали су најбржу трку и са укупним временом од само 13 минута и 25 секунди, остварили победу у мушкој категорији. Најбоље укупно време, од 16 минута и 20 секунди, у женској категорији постигле су три даме, Невена Јовановић, Ивана Живковић и Дајана Петковић.

„Трка је била фантастична, стаза ми се јако свиђа. И иначе трчим планинске трке, па ми валовит терен као овај баш одговара. У нашем тиму била је и осамстометрашица Дајана Петковић, која је врло брза, тако да смо имале супер екипу и биле трио који побеђује“, истакла је Невена, капитен женског тима који је остварио најбољи резултат.

Победници у обе категорије освојили су вредне награде, попут патика за трчање, хеланки, дуксева и додатне спортске опреме, коју је обезбедио Adidas.

„Било је прилично изазовно трчати улицама Београда. У просеку смо сва тројица из екипе руту истрчали за 4 минута и 41 секунду, тако да је ово била брза и тешка, али тимска трка, током које су међу нама владале добра атмосфера и позитивна енергија, што нас је и довело до победе“, рекао је Марко Возаб, из победничке екипе у мушкој категорији и члан adidas Runners Belgrade тима.

Како се наводи у саопштењу, организацијом трке, Београд је постао један од првих градова света у којем је одржан овакав догађај. У урбаном и занимљивом амбијенту до сада су се опробали Њујорчани, а „Night Mile“ планиран је ускоро у Атини, као и другим светским метрополама. Организатори догађаја у нашој престоници истичу да су веома задовољни одзивом учесника, као и атмосфером током такмичења.

„И мушка и женска конкуренција биле су заиста брзе и постигле сјајне резултате. До самог краја, трке су биле неизвесне, а самим тим и врло узбудљиве. Одлично дружење, уз мноштво младих људи и добру забаву, учинило је да ово буде један несвакидашњи догађај“, наводи Марко Томић, капитен тима adidas Runners Belgrade.

Трка је организована уз подршку општине Савски венац.

„Било је ово лепо окупљање, којим смо послали снажну поруку о важности бављења спортом. Наши суграђани знају да општина Савски венац организује низ бесплатних спортских активности у оквиру кампање „Пронађи снагу и покрени се“, како бисмо указали на важност здравља и бриге о себи. „Belgrade Night Mile“ је додатак овој кампањи и зато нам је драго да се прва таква трка, у сарадњи са adidas Runners Belgrade тимом, организовала баш на нашој општини“, истакао је Урош Трипковић, члан већа Градске општине Савски венац.