Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

14. октобар 2020.

Одржана трећа седница Скупштине ГО Савски венац

Одржана трећа седница Скупштине ГО Савски венац

На трећој седници Скупштине ГО Савски венац, одржаној данас, пред одборницима се нашао предлог Одлуке о четвртом ребалансу буџета Градске општине Савски венац за 2020. годину, предлог Закључка о приступању промени Статута Градске општине Савски венац, као и предлози решења о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације и избору четири комисије Скупштине ГО Савски венац.

Скупштина је разматрала и одлучивала о укупно 14 тачака дневног реда.

Након усвајања извештаја Комисије за административна, кадровска и мандатна питања, одборници су гласали за усвајање Одлуке о утврђивању престанка мандата одборници Вањи Зуровац, са листе „Александар Вучић – за нашу децу“, а потом је донета одлука о потврђивању мандата Гордани Басти, одборници са исте листе.

Скупштина је на седници усвојила Закључак о приступању промени Статута Градске општине Савски венац. У оквиру пете тачке дневног реда, одборницима је образложен Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Савски венац за период јануар – јун 2020. године. На седници је донета и Одлука о четвртом ребалансу буџета ГО Савски венац за 2020. годину.

Одборничке групе у Скупштини Градске општине Савски венац поднеле су предлоге за избор чланова Комисије за прописе, представке и предлоге, Комисије за комуналне делатности, урбанизам, заштиту животне средине и енергетску ефикасност, Комисије за инвестиције, буџет и финансије и Комисије за друштвене делатности, инвалидску и борачку заштиту. Скупштина је усвојила решења о избору наведених комисија, као и Решење о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације Градске општине Савски венац.

 

 

Top