Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. октобар 2019.

Одржана трибина посвећена борби против трговине људима: „Једна реч више, једна жртва мање“

Одржана трибина посвећена борби против трговине људима: „Једна реч више, једна жртва мање“

У организацији „Бироа за борбу против трговине људима- ИБССА“ и Црвеног крста Србије, а уз подршку општине Савски венац синоћ је у Свечаној сали општине одржана трибина под називом  „Једна реч више, једна жртва мање“.

Трибина је организована са циљем да се интегришу напори појединачних установа и организација, утиче на свест појединца и друштва у целини,  у сузбијању трговине људима, а посебно борбе против трговине децом као посебно израженог облика трговине људима.

У  име општине Савски венац присутне је поздравио секретар Скупштине општине Сава Мартиновић.

Уводно предавање о овој важној друштвеној теми, одржала је генерална секретарка  „ИБССА-“ Маја Раковић, која је истакла да је трговина људима као историјско негативна друштвена појава и као модерни облик ропства, једно од најозбиљнијих кривичних дела против човечности чије су најчешће жртве жене и деца односно малолетна лица до 18 година старости.

Поучно предавање о  безбедности на интернету одржала је Катарина Јонев, а о безбедности младих  говорио је Влада Арсић.

 О превентивном понашању у циљу заштите безбедности испред Црвеног крста Србије говорила је предавач- едукатор и омладински волонтер  Тамара Ристић.

Након завршетка трибине, заинтересована публика  имала је прилику да поставља питања стручним предавачима, као и да размени мишљења и искустава.

Top