Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. септембар 2018.

ОДРЖАНА ТУРИСТИЧКА БИЦИКЛИСТИЧКА ТУРА “УПОЗНАЈ СВОЈУ ОПШТИНУ ДА БИ ЈЕ ВИШЕ ВОЛЕО”

ОДРЖАНА ТУРИСТИЧКА БИЦИКЛИСТИЧКА ТУРА “УПОЗНАЈ СВОЈУ ОПШТИНУ ДА БИ ЈЕ ВИШЕ ВОЛЕО”

У оквиру  манифестација ”Европска недеља мобилности” и “Дани европске баштине”, Општина Савски венац је у сарадњи са Бициклистичким клубом "Црвена звезда” реализовала данас туристичку бициклистичку туру посвећену упознавању Савског венца, под називом “УПОЗНАЈ СВОЈУ ОПШТИНУ ДА БИ ЈЕ ВИШЕ ВОЛЕО”.

Учесници су се окупили на платоу испред зграде Градске општине Савски венац одакле су организовано започели вожњу Улицом кнеза Милоша преко Булевара војводе Путника и Улице Љубе Јовановића до манастира Ваведење Пресвете Богородице. Бициклисти су наставили вожњу улицом Васе Пелагића поред Куће краља Петра Првог, а потом кроз Петра Чајковског и Булевар војводе Путника стигли су до Конака кнеза Милоша. Тура је настављена кроз Топчидерски парк, где су се учесници упознали са Машиним Мајданом, а затим вожњу наставили Булеваром војводе Мишића до Београдског сајма. Тура је настављена бициклистичком стазом до Бранковог моста, а потом Карађорђевом улицом до зграде Геозавода.

У наставку вожње бисклисти су посетили и Железнички музеј и даље Немањином и Улицом кнеза Милоша стигли на плато испред општине Савски венац, где је тура и завршена.

У бициклистичкој туристичкој тури учествовало је око 50 учесника различите старосне доби. За потребе манифестације извршене су све неопходне припреме за несметано и безбедно одвијање манифестације. Тура је успешно реализована уз подршку Управе саобраћајне полиције, ПУ за Град Београд,  и Секретаријата за саобраћај.