Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

29. март 2019.

Општина Савски венац и ове године подржава акцију „Сат за нашу планету“

Општина Савски венац и ове године подржава акцију „Сат за нашу планету“

WWF Adria – Светска организација за природу, организује акцију „Сат за нашу планету“  сутра  30. марта 2019. године у 20:30 часова. Србија ће по једанаести пут бити део глобалне еколошке акције која се обележава у више од 180 земаља и око 7000 градова, а ову акцију подржаће и ове године Градска општина Савски венац.

Симболичним искључивањем светла на сат времена појединци, организације, институтције, градови и компаније шаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити свакодневне навике за добробит планете Земље и свих нас који на њој живимо.

У Србији се 2018. године преко 200 партнера – компанија, организација, градова, општина, вртића и школа придружило акцији.

Први „Сат за нашу планету“ одржан је 2007. године у Сиднеју и од тада, „Earth Hour“  је постао глобални годишњи догађај који је 2012. године доживео и своју ванпланетарну димензију када је астронаут Андре Куиперс посматрао гашење светла са Међународне свемирске станице.

WWF  је једна од највећих, широм света признатних, независних организација, која се бави заштитом природе и има скоро 5 милиона присталица и активну глобалну мрежу у више од 100 земаља. Мисија WWF-а је да заустави уништавање животне средине и да створи будућност у којој људи живе у складу са природм, путем очувања светске биолошке разноврсности, одрживог коришћења природних ресурса и смањења загађења претеране потрошње.

Top