Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. фебруар 2020.

ОПШТИНА САВСКИ ВЕНАЦ ИЗДАЛА ПРВО РЕШЕЊЕ О ОЗАКОЊЕЊУ ОБЈЕКТА

ОПШТИНА САВСКИ ВЕНАЦ ИЗДАЛА ПРВО РЕШЕЊЕ О ОЗАКОЊЕЊУ ОБЈЕКТА

Градска општина Савски венац је крајем прошле године прва од Града Београда преузела предмете у вези са озакоњењем објеката који јој следују након усклађивања Статута општине са новим Статутом града. У складу са тим, данас је издато и прво решење о озакоњењу објекта.

 

Председница општине Ирена Вујовић каже да је спремно још десетак решења о озакоњењу објеката површине до 400 квадратних метара, који су од 1. јануара у надлежности општине.

 

- Од Града смо у децембру преузели 3.921 предмет, који су заведени и у процесу су обраде. Како би се посао у вези са озакоњењем објеката ефикасније обављао, у оквиру Oдељења за озакоњење објеката и инспекцијске послове ГО Савски венац формиран је Одсек за озакоњење објеката. Такође, у општини је обезбеђен и шалтер на којем грађани могу да се информишу да ли су њихови предмети прешли у надлежност општине, да добију информације о току свог предмета, као и о томе шта је све потребно да би се поступак озакоњења успешно обавио –  истиче Ирена Вујовић.

 

Она је навела да је први решени предмет из 2010. године и додала да се очекује решавање значајног броја предмета у наредном периоду.


С обзиром да се законска регулатива у погледу озакоњења објеката мењала од 2003. године, запослени у надлежном одељењу се труде да постојећу документацију ускладе са важећим Законом о озакоњењу објеката, како се грађани чији су предмети у поступку не би излагали додатним трошковима.


 

 

Top