Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. април 2008.

ОПШТИНА НА КОЈОЈ СЕ РАЂА ЖИВОТ

Конференција за штампу

Иако то већ сви знају, поновићемо још једном – Савски венац је општина на којој се рађа највише беба на Балкану. Поред највеће матичне књиге, у којој је уписана велика већина Београђана и добар део Србије "Општина на којој се рађа живот" (што је и званични назив акције о којој је овде реч) брине се и о популаризацији рађања, о борби против тзв "беле куге", али и о томе да свечани чин пријаве детета свим родитељима остане у најлепшој успомени.
Општина Савски венац, покренула је и финансирала пројекат невладине организације "Перспективе" која је у сарадњи са Општином и Домом здравља "Сасвски венац" издала књигу и снимила DVD "Водич за родитеље" у 15.000 примерака. Ова издања ће, уз додатне поклоне који су обезбеђени преко спонзора, бити дељени сваком брачном пару који дође у општину Савски венац да пријави своје новорођенче.
На конференцији за штампу коју тим поводом организује општина Савски венац, у својој свечаној сали у Улици кнеза Милоша број 69, у четвртак 3. априла у 13 часова, поред представника општине на челу са председником Томиславом Ђорђевићем, о овој као и о другим акцијама које се односе на популарисање рађања, говориће и представници Дома здравља "Савски венац" и организације "Перспективе", а биће присутне и младе мајке и њихове бебе – актери DVD-а о ком је овде реч, као и бабице, патронажне сестре и млади брачни парови, актери прошлогодишњег групног венчања сто парова у скупштини града којима ће овом приликом бити уручено пет колица за новорођене бебе.
Како ће на конференцији за штампу бити речи и о другим напорима које Општина Савски венац чини да целој причи везаној за бебе да достојанственију ноту, као што је предстојеће уређење првог спрата у Општини, управо оног на којем се пријављују новорођенчад, позивамо Вас да неизоставно присуствујете овој Конференцији за штампу са које ћете својој медијској публици моћи да пренесете низ лепих и занимљивих информација.
Након конференције ће за све актере и представнике медија бити организован коктел.Top