Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. јул 2018.

Општини Савски венац плакета захвалности и наградни чек за допринос у борби против сиве економије

Општини Савски венац плакета захвалности и наградни чек за допринос у борби против сиве економије

На данашњој свечаности поводом сумирања резултата у борби против сиве економије која је одржана у Скупштини Града Београда, Општини Савски венац  додељено је признање и наградни чек за освојено прво место у категорији средњих општина на такмичењу „Узми рачун и победи 2018“. Плакету захвалности и наградни чек од 23 000 евра председници Општине Ирени Вујовић уручио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

У наградној игри „Узми рачун и победи 2018“, од свих београдских општина, једино је  Савски венац освојио награду, а осим средстава за локална улагања намењена за реализацију пројекта од јавног значаја по избору грађана, Савски венац ће добити и зону бесплатног интернета.

Захваљујући активном учешћу  и узимањем фискалних рачуна и слипова приликом сваке куповине грађани Савског венца  дали су велики допринос борби против сиве економије и изградњи бољег и одговорнијег друштва.

У циљу реализације награде, сви пунолетни становници Савског венца у претходном периоду имали  су могућност да у просторијама Општине до 18. јуна гласају за један од три предложена пројекта.

Према резултатима највише гласова добио је пројекат уређења дечијег игралишта у Улици Љутице Богдана.

Наградну игру „Узми рачун и победи“  покренула је Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД- ом у оквиру Године борбе против сиве економије, под слоганом „Јер сви добијају кад сива економија губи“.

Свечаности су присуствовали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.