Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. октобар 2020.

Отварање објекта Галерија Београд у оквиру пројекта Београд на води

Отварање објекта Галерија Београд у оквиру пројекта Београд на води

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовao je отварању објекта Галерија Београд у оквиру пројекта Београд на води и оценио да ће овај пројекат донети много и Београду и Србији.

Овим пројектом добили смо много. Добили смо много запошљавања људи, а подизање наших грађевинских компанија допринеће градском бруто - друштвеном производу и привлачењу туриста“, рекао је председник Вучић и истакао да овај пројекат показује невероватан напредак наше земље.

Изгледало је нестварно када смо разговарали о једном сну, да цео један крај који је личио на ругло, претворимо у нешто најлепше на југоистоку Европе. Направили смо најлепшу и најуређенију променаду у целој Европи. Данас Београд постаје главни град целог региона, рекао је он и додао да су га домаћини упознали са подацима да је Галерија Belgrade убедљиво највећи тржни центар у региону пошто има 300.000 квадратних метара укупне површине, 93.000 квадрата простора за издавање и 3.600 паркинг места.

Након разговора са извођачима, председник Вучић је рекао да је на градилишту Београда на води ангажовано 2.850 радника, само на Кули 300 и да има доста страних радника, као и да ће у Галерији Belgrade, када сви локали буду попуњени, радити готово 5.000 људи. 

Председник Вучић је рекао да је поносан што је урађено нешто у шта је мало ко веровао и захвалио се Мохамеду Алабару на подршци једном сну.

Председник компаније Eagle Hills Мухамед Алабар изјавио је да је отварање објекта Галерија Belgrade, у оквиру пројекта Београд на води, више од посла и захвалио српским званичницима, посебно председнику Вучићу, на поверењу које су указали његовој компанији да учествује у изградњи таквог пројекта.

“Честитам свима на брзини и истрајности да ово успе. Најлепша ствар на свету је када сте у стању да имате сан, визију или план, али још лепша је када имате довољно храбрости да то остварите до краја”, рекао је Алабар.

Отварању су присуствовали и премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и председник Градске општине Савски венац Милош Видовић.

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 

 

 

 

 

 

Top