Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

31. август 2019.

Отворен 15. Београдски карневал бродова на Сава променади

Отворен 15. Београдски карневал бродова на Сава променади

15. Београдски карневал бродова отворен је  вечерас на Сава променади. Манифестацију је отворио помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић који је истакао да је Београдски карневал бродова прави доказ да силазак Београда на реке више није фраза, већ чињеница у коју могу да се увере сви становници и гости нашег града који посете десну обалу Саве у центру града.

-Мислим да је ово једна од најлепших и најатрактивнијих манифестација у Београду.  Потез десне обале Саве, који је пре само неколико година представљао ругло Београда, данас је симбол и понос наше престонице. Ово шеталиште је место одакле би требало да поздравимo београдске наутичаре и љубитеље река. Београд излази на две реке, због чега представља значајно место на мапи наутичког туризма, а ове године ће бити оборени сви рекорди када је у питању број присталих крузера и број туриста који су са тих крузера дошли у Београд – рекао је Младеновић.

Он је истакао да предстоји велики посао на изградњи инфраструктуре која ће омогућити пристанак још већег броја пловила свих величина.

– На тај начин ћемо дати допринос развоју Београда и београдског наутичког туризма. Београдски карневал бродова је такође и промоција наше деце и њиховог стваралаштва, чиме је ова манифестација додатно обогаћена. Можемо са сигурношћу да кажемо да ћемо се следећег године проширити јер ће Сава променада бити продужена до Ушћа, а у истом периоду почеће и проширење у смеру Аде Циганлије. Ово ће у будућности постати прави карневалски простор, а надам се да ће Београђани данас уживати у припремљеном програму – додао је Младеновић.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић је рекао да пре 15 година, када је Београдски карневал бродова био на свом зачетку, нико није могао да претпостави да ће овај део савске обале изгледати овако.

– Мислим да бисмо, пре свега, требало захвалити Београђанима на сјајном гостопримству које доводи велики број људи у наш град. Београд је сваке године све лепши и уређенији, а страних и домаћих гостију је све више. Летња сезона се ближи крају, замениће је јесења, али Београд све мање карактеришу такве поделе јер је актуелан читаве године – рекао је Поповић.

Манифестацији је присуствовао и члан Већа општине Савски венац Страхиња Кукић.

Извор: Беоинфо

Top