Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

01. август 2018.

Отворен још један клуб за старије суграђане на Савском венцу

Отворен још један клуб за старије суграђане на Савском венцу

29. Клуб за сениоре у оквиру Мреже дневних центара и клубова Геронтолошког центра Београд отворен је данас, а догађају су присуствовали градоначелник Београда проф др. Зоран Радојичић, председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Радојичић је истакао да ће Град Београд наставити да води одговорну социјалну политику, а уједно најавио и отварање 30. клуба до краја године.

Градоначелник је изразио задовољство јер присуствује отварању још једног клуба за најстарије суграђане који су, како је рекао, од велике важности за Град Београд, што се могло видети у претходне четири године током којих је отворено девет оваквих клубова.

– Таква политика је нешто од чега нећемо одустати, јер се корисници оваквих клубова налазе у периоду живота када би требало да уживају у плодовима свог рада. Град Београд је ту да обезбеди што боље услове у дневним центрима и клубовима како би се корисници, пре свега, осећали пријатно у овом окружењу – рекао је Радојичић.

Он је додао да је за кориснике од велике важности и да буду физички активни, чему ће у новоотвореном клубу на општини Савски венац сигурно допринети и просторија за вежбање са савременим справама.

– Позитивна енергија и добра атмосфера су веома важни фактори здравог и дуговечног живота. Град Београд ће наставити да помаже рад ових клубова, а до краја године очекујемо да буде отворен и 30. клуб за старије. Сигурно је да ту нећемо стати, већ ћемо унапређивати рад постојећих и трудити се да пронађемо средства за отварање нових – закључио је Радојичић.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла je да дневни центри и клубови представљају највећу клупску мрежу пензионера не само у Београду и Србији већ и у региону.

– Желим да захвалим градоначелнику на великој подршци у даљем развијању клупске мреже. У наредном периоду ће сигурно бити отварани нови клубови, јер Град Београд неће одустати од социјалне политике какву тренутно води – рекла је Наташа Станисављевић.

Директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић казала je да се сви запослени у тој установи труде да корисницима на стручан и адекватан начин помогну и створе пријатно окружење за њих.

Нови, 29. клуб за старије налази се на Аутокоманди у улици др Милутина Ивковића 2 и носиће име дугогодишње активисткиње дневних центара и клубова Геронтолошког центра Београд – Радане Пупић, а од других се разликује што пружа могућност рекреативног фитнес-вежбања за сениоре.