Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

25. фебруар 2018.

Отворен Национални тренинг центар Снукер савеза Србије

Отворен Национални тренинг центар Снукер савеза Србије

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић присуствовали су отварању нових просторија и Националног тренинг центра Снукер савеза Србије.

 

Догађају су присуствовали и државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, помоћник министра Дарко Удовичић, представници Савеза спортова Савског венца, члан Већа општине Савски венац задужен за спорт Урош Трипковић, чланови УО Снукер савеза, играчи и пријатељи овог спорта. Снукер савез Србије ће од сада користити одговарајући простор, од око 300 метара квадратних у Устаничкој улици.

 

-Отварањем националних центара показујемо да нам је сваки спорт подједнако битан, желимо да имамо националне тренинг центре широм Србије, да деца у свим градовима имају прилику, како да гледају врхунске спортисте, тако и да крену њиховим стопама, да сваки спорт добије своју базу и да се наши спортисти припремају у Србији, да не иду у иностранство, да не трошимо наше паре негде другде већ да спортисти из других земаља долазе у наше центре - истакао је министар Удовичић.

 

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић је истакла да ова општина кроз пројекат „Пронађи снагу и покрени се“ настоји да приближи разне спортске програме својим грађанима и да их подстакне, а нарочито децу и младе, да своје слободно време проводе бавећи се спортским активностима. Она је додала да је база сваког јаког спорта управо на локалу, те да ће данас бити потписан и протокол о сарадњи између Савеза спортова Савски венац и Снукер савеза Србије, како би се обезбедили што бољи услови за будуће снукеристе са Савског венца и у исто време ојачао Спортски савез Савског венца.

 

Протокол су потписали Владимир Колаковић председник Снукер савеза Србије и  Милош Мацура секретар Савеза спортова Савски венац.

 

На крају догађаја, свима који су помогли да Снукер савез Србије добије Национални тренинг центар, председник савеза Владимир Колаковић доделио је захвалнице и истакао да је овај свечани догађај само предуслов сваке будуће активности у циљу развоја снукера у Србији.