Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

20. новембар 2018.

Отворен први дечији Pop-up фестивал у ДКЦ Мајдан

Отворен први дечији Pop-up фестивал у ДКЦ Мајдан

Поводом обележавања Међународног дана детета данас се у ДКЦ Мајдан одржава први Pop-up дечији фестивал у Србији, у организацији Агенције за едукацију New Level“, а уз подршку Општине Савски венац. Овим јединственим догађајем наша земља се придружила глобалној мисији за развој емоционалне интелигенције деце и омладине, која се одвија у више од 150 земаља широм света уз подршку UNICEF-а, и са визијом да Конвенција о правима детета Уједињених нација добије своју пуну реализацију.

 

Фестивал је отворила чланица Већа општине Савски венац Данијела Мирјанић. Честитавши Међународни дан детета, она је поручила да је заједнички циљ стварање амбијента у којем ће деца моћи да остваре своја права, да расту и развијају своје потенцијале.

 

- Радо смо подржали иницијативу Агенције New Level“ и Иване Кузмановић да се први дечији Pop-up фестивал одржи на Савском венцу. Данашњи дан је прилика да се присетимо основних принципа Конвенције о правима детета и да скренемо пажњу на значај дечијих права – рекла је Мирјанић.

 

Директорка Агенције New Level“ и организатор фестивала Ивана Кузмановић казала је да је концепт данашњег догађаја преузет од међународне организације Six Seconds и да се први пут примењује код нас. Она је захвалила Општини Савски венац која је прва препознала његову важност, изразивши наду да ће се Pop-up фестивал следеће године одржавати не само на нивоу општине, већ и у свим градовима у Србији.

 

- Програм посвећен развоју емоционалне интелигенције деце и омладине покренули смо на волонтерској бази, а надам се да ће у вртиће и школе полако све више улазити ова тема, јер ниједна врста интелигенције не може да дође изражаја уколико се не ради на емоционалној интелигенцији – закључила је Кузмановић.

 

Учеснике фестивала, децу и одрасле, данас је у Мајдану дочекало 30 волонтера програма „Емоционална енерго терапија и трансформација“, дечији писац Гордана Малетић, Сандра Арсенијевић глумица, Центар за креативну едукацију “Кућа знања”, дечија издавачка кућа "Enco books", Клуб за креативно дружење “Вијугање”, Данило Анђелковић, виолиниста, мр Александра Лекић сликарка, психолог Драгана Николић, Креативни градски центар и други. У фестивалски осмишљеном простору ДКЦ “Мајдан” деца ће кроз представу, музику, ликовни израз, пројекцију кратког цртаног филма, мини радионице и писану реч учити о важности осећања, њиховом изражавању, комуницирању и култивисању, а одрасли ће добити нове увиде и знања како да са својом децом у улози родитеља и васпитача ову мисију континуирано спроводе још боље и посвећеније.

 

Богат програм фестивала, организован у 15 станица којима ће се кретати емоционални истраживачки возић, одвијаће се све до 17 часова. Улаз је слободан.

Top