Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

23. март 2019.

Отворен сајам средњих школа у ОШ „Исидора Секулић“ на Савском венцу

Отворен сајам средњих школа у ОШ „Исидора Секулић“ на Савском венцу

У организацији Градске општине Савски венац и Секретаријата за образовање и дечју заштиту данас је свечано отворен Сајам средњих школа у ОШ „Исидора Секулић“. Сајам je намењен ученицима седмих и осмих разреда са циљем да лакше изаберу будућу школу и донесу одлуку о даљем школовању.

Присутне су  поздравили секретар Скупштине општине Савски венац Сава Мартиновић и директорка ОШ „Исидора Секулић“ Виолета Вукчевић.

У свом обраћању Мартиновић је пожелео срећу будућим средњошколцима при одабиру школе по њиховој мери јер тај избор много утиче на животни пут којим ће ићи.

Он је истакао да је ово највећи и најпосећенији Сајам средњих школа до сада у Београду и да се из године у годину повећава број излагача што додатно говори о његовом значају.

На овогодишњем сајму учествовало је око 35 државних и приватних гимназија и средњих стручних школа са територије Београда.

Своје штандове имале су гимназије „Свети Сава“, „Филолошка“, „Осма београдска гиманзија “, „Рачунарска“, „Стефан Немања “ и остале београдске гимназије.  Представиле су се и средње стручне школе , попут  Угоститељско-туристичке  школе, Геодетске техничке школе,  Графичке школе, Средње стручне војне школе, неколико медицинских школа из Београда, Школе за дизајн текстила и бројних других.

У посебним изложбеним просторима представници школа су излагали промотивни материјал, радове и рукотворине њихових ученика, док су професори и ђаци пружали све потребне информације посетиоцима сајма.

Сајам средњих школа је прилика да се ученици завршних разреда основне школе и њихови родитељи на једном месту информишу о условима за упис у средње школе, образовним профилима који се нуде, перспективи одређених занимања, као и са начином рада школа које су се данас  представиле на сајму.

Top