Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. децембар 2018.

Отворен спортски терен и дечије игралиште у Улици Косте Главинића

Отворен спортски терен и дечије игралиште у Улици Косте Главинића

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић отворила је данас новоизграђени спортски терен и дечије игралиште у Улици Косте Главинића на Сењаку, а догађај је својим присуством увеличао прослављени кошаркаш Небојша Илић.

Вујовићева је истакла да је ово пето игралиште које је отворено на Савском венцу у последње време и додала да је, осим простора за дечију игру, грађанима на располагању и терен за мали фудбал и кошарку.

-Улагањем у изградњу терена за спорт и рекреацију желимо да скренемо пажњу на значај спорта. Трудимо се да нашим најмлађим суграђанима обезбедимо што више оваквих места за дружење, спортске активности и здраво одрастање, и желимо да тај пример следе и остале општине у Србији – рекла је Вујовић, додајући да се оваквим пројектима подиже квалитет живота.

Она је најавила да ће се ускоро радити игралиште у Улици Љутице Богдана, као и на другим локацијима на Савском венцу и додала да је циљ да сваки кварт добије по једно овакво игралиште или спортски терен.

Небојша Илић је указао на значај спорта и рекреације и похвалио Општину Савски венац што се бави овом, како је навео, „здравом причом“.

-Јако је важно да деца проводе време на спортским теренима. Моја генерација је почела од шљунка, а данас су то већ асфалт и озбиљни терени. Надам се да ће ови момци који крену са ових терена,  једног дана доћи са медаљама-  поручио је Илић.

У склопу игралишта у Улици Косте Главинића налази се одвојен простор за дечију игру са постављеним урбаним мобилијаром који чине тобоган, љуљашке, клацкалица, вртешка и њихалице. Свака справа има своју сигурносну зону од гумене подлоге ради безбедности деце. Други део чини спортски терен намењен за мали фудбал и кошарку, са асфалтном подлогом. Обе целине су ограђене заштитном оградом и постављен је велики број парковских клупа и ђубријере.

 

 

Top