Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. август 2017.

Отворен Туристички информативни центар Савски венац

Отворен Туристички информативни центар Савски венац

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић данас је свечано отворила Туристички информативни центар Савски венац, чије ће просторије у Немањиној 3 бити на располагању свим грађанима и туристима који посете општину Савски венац.

 

Она је том приликом истакла да је Туристички информативни центар отворен у оквиру Туристичке организације Градске општине Савски венац, која је у претходних годину дана веома унапредила свој рад због интересовања и великог броја туриста који посећују општину, али и због свих грађана који ће овде имати прилику да се упознају са оним што Савски венац нуди.

-Општина Савски венац као једна од најстаријих централних београдских општина има велики културно-историјски значај и позната је по установама културе, најзначајнијим државним институцијама, најстаријим грађевинама, најлепшим парковима, обалом реке али и највећим пројектима у Србији и шире, који се граде на нашој територији. Све то је од великог значаја за углед и свеукупну туристичку понуду Општине, а задатак Туристичког информативног центра је да информише грађане и туристе и да им на најбољи могући начин прибижи нашу туристичку понуду – закључила је Ирена Вујовић.

 

У просторијама Туристичког информативног центра посетиоци могу да се информишу о туристичкој понуди Савског венца, а на располагању су им и бесплатне туристичке мапе града, брошуре и промотивни материјали, као и друге сервисне, туристичке и корисне информације. Поред тога, у овим истим просторијама могу да набаве и аутентичне, ручно рађене сувенире из свих крајева Србије, који су дело руку наших најстаријих занатлија.

 

Свечано пресецање врпце поводом отварања Туристичког информативног центра обавили су председница ГО Савски венац Ирена Вујовић и директор Туристичке организације ГО Савски венац Јовица Стојковић.