Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. децембар 2018.

Отворена изложба слика Миодрага Јелића „Источник божанске енергије - Тесла“ у Кући краља Петра

Отворена изложба слика Миодрага Јелића „Источник божанске енергије - Тесла“ у Кући краља Петра

Самостална изложба академског сликара Миодрага Јелића под називом „Источник божанске енергије - Тесла“ отворена је данас у Кући краља Петра I, на Сењаку. Изложбу је отворио заменик председнице општине Савски венац Зоран Коцић изразивши задовољство што се изложбе једног од најбољих сликара 20. века већ традиционално одржавају у овој установи културе на Савском венцу.

-На задовољство свих Београђана у Кући краља Петра, већ трећу годину за редом, одржавају се Мишине самосталне изложбе и овом приликом захваљујем му што нам је омогућио да и овај пут уживамо у предивним сликама. Сигуран сам да ћемо ову сарадњу наставити и у будућности - закључио је Коцић и позвао све суграђане да дођу и погледају изложбу.

На изложби у Кући краља Петра I, Јелић  је изложио тридесетак радова у стилу неосимболизма, рађених у комбинованој техници и техници уља на платну. Изложба ће бити отворена до 10. јануара 2019. године, радним данима од 12 до 18, и суботом од 10 до 14 часова. Улаз је слободан.

Миодраг Д. Јелић, рођен је у Београду 1950. године. Дипломирао је на Академији ликовних уметности у Београду, у класи проф. Милоша Бајића. Самостално је излагао у земљи и иностранству. Посебно се истичу његове изложбе у Израелу (2005) и САД (Питсбург, 2009). Члан је УЛУС-а и Српског сликарског друштва „Лада“. Добитник је награде „Златни беочуг“ за трајни допринос култури Београда, Златне значке и Плакете Културно-просветне заједнице Србије. У избору ликовне критике проглашен је за једног од најбољих српских сликара 20. века. 

 

Top