Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац

28. октобар 2019.

Отворена изложба студентских радова у Кући краља Петра I

Отворена изложба студентских радова у Кући краља Петра I

Изложба студентских радова Департмана уметности Интернационалног универзитета у Новом Пазару свечано је отворена вечерас у Кући краља Петра I. Изложба се реализује у оквиру пројекта „Млади Савског венца кроз културну инклузију националних мањина“ у сарадњи са удружењем „Солидарна заједница“ и Интернационалним универзитетом у Новом Пазару. Студенти су у својим радовима настојали да прикажу своју перцепцију Београда као престонице и урбане средине, те различитости у мултикултуралној средини каква је Република Србија.

 

Изложбу је у име ГО Савски венац отворио члан Већа општине, Страхиња Кукић, истакавши да је Општина отворена за младе и креативне људе чије идеје доприносе развоју друштва и што бољим односима у земљи.

 

Присутнима се обратио и проф. др Мехмед Слезовић, редовни професор Департмана уметности на Универзитету у Новом Пазару, казавши да не крије узбуђење због чињенице да су студентски радови добили нову димензију на зидовама Куће, као и да разноликост радова говори о креативности  студената. 

 

На крају, изложбу је отворио академик Муамер Зукорлић, председник Одбора за образовање и оснивач Интернационалног универзитета у Новом Пазару, захваливши се организаторима и студентима. Он је истакао да је поносан на младе људе, учеснике изложбе, који су мост који спаја различтости и негује интернационализам, те су храбри и кадри да резултате свог напорног рада квалитетно представе са доминантном естетском вредношћу. Такође је додао да је сарадња и дијалог, по свим основама, кључ бољитка друштва, те да је продукт такве сарадње управо и сама изложба студенатских радова у Кући краља Петра.

 

Отварњу изложбе присуствовао је велики број младих, као и представника културног, јавног и медијског живота.

 

Top